Annisse

Regnvandsafkobling

Den gode historie om borgerinddragelse og samskabelse

 

Annisse Lokalråds Energi- og Klimagruppe

I 2010 lod Børge Sørensen (SF), formand for Plan- og Miljøudvalget i Gribskov Kommune, sig overbevise om ideen ’Annisse som Energi- og Klimalandsby’. Ideen fik udvalgets enstemmige tilslutning og et tilskud på 50.000 kr.

Annisse har som Energi- og Klimalandsby siden arbejdet med at oplyse lokalområdet om energi- og klimaløsninger blandt andet om husstandsvindmøller, jordvarmeanlæg, varmepumper og grundvandsvarme. Energitjenestens energicheck har også været en del af det, som Energi- og Klimagruppen har arbejdet med.

I maj 2012 blev Annisse Lokalråd tildelt Gribskov Kommunes Miljøpris ledsaget af 10.000 kr. Prisen blev givet for at have arrangeret møder om 'Grøn Energi' med meget stor tilslutning fra lokalsamfundet.

Regnvandsseparering – et fælles ansvar

Lokalrådets Energi- og Klimagruppe blev opmærksom på energiforbruget ved at pumpe spildevand inklusiv regnvand til rensning. I 2015 indgik Lokalrådet i et samarbejde med Gribvand Spildevand A/S om et projekt med fraseparering af regnvand fra kloakafledning og i stedet nedsive regnvandet i jorden.

Hele regnvandssepareringsprojektet i Annisse er startet på borgernes initiativ, fordi vi ønsker at tage et fælles ansvar. Vores mål har fra starten været at tænke i, hvad der var bedst for miljøet ud fra en samlet projektorienteret tanke og ikke i den enkelte grundejer”, siger Jette Haugaard, formand for Annisse Lokalråd.

Skole og lokalsamfund samarbejder om bæredygtig udvikling

Netop nu overvejer Annisse Lokalråd muligheden for at medvirke til at gøre Bjørnhøjskolen til klimaskole. Klimaskolen skal lære eleverne at søge viden om naturen, klimaet og samfundet og opnå forståelse for, hvordan de tre ting hænger sammen.

Lokalrådets målsætning med en eventuel klimaskole er, at skolebørn og lokalområdets beboere i fællesskab arbejder med bæredygtig udvikling og gør en indsat for at løfte FN’s verdensmål 15 ’Livet på Land’.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.03 | 07:30

Kommunen kunne betale driften af hjemmesiden - med alle de penge de sparer ved at så mange frivillige kaster deres arbejdskraft ind i div. projekter.FAA 10/3-21

...
15.02 | 23:13

Nedennævnte kunne etableres som en egentlig organisationsstruktur med alle medlemsråd og foreninger og dermed vise den store lokale forankring (har set LINKS)

...
15.02 | 22:53

Det vil være super at beholde hjemmesiden. Måske kunne man overveje at tilbyde lokalråd og borgerforeninger en 'underside' eller et link til egen hjemmeside.

...
10.02 | 09:45

Håber, at vi finder penge til at drive hjemmesiden ?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE